Miért jó a téli esküvő?
Esküvői dekoráció

Miért jó a téli esküvő? 10 ok, amiért érdemes esküvődet télen tartani!

Gyönyörű fehér esküvő

Ha elég nagy szerencsétek van, akkor az esküvőtök napján gyönyörű fehérbe borul a táj. A fotók fenomenálisak lesznek és egy havas, téli álom hatását kelthetik majd!  Minél magasabban fekvő helyszínt választotok, annál valószínűbb, hogy szép havas táj fog rátok várni, így érdemes a hegyekben lévő helyszíneket választani.

esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, Menyasszonyi csokor Budapest, esküvői meghívó Budapest

Egy romantikus esemény

Mivel a nap hamarabb megy le, ezért az esti mulatozást hamarabb megkezdhetitek vendégeitekkel, így még hosszabban kiélvezhetitek a partyt.  Már szürkületkor megkezdhetitek az ünneplést! Fényekkel, lámpásokkal, gyertyákkal és mécsesekkel pedig még varázslatosabbá tehetitek a hangulatot! 

Olcsóbban kijöttök a pénzből

Ha télen szervezitek az esküvőtöket, akkor szolgáltatóitokkal is egy jó árban tudtok megegyezni. Télen a kevesebb esküvő miatt több időpont szabad még a szolgáltatóknál. Nézzetek szét, hogy milyen akciók vannak, az interneten számos lehetőséget találtok majd.

Több szabad hely van

Ha megtaláltad álmaid helyszínét és szeretnéd lefoglalni egy szombati napra, akkor sokkal könyebben meg tudod szerezni, ha azt egy téli napra szeretnéd lefoglalni, mivel több szabad hely van még ebben az évszakban.  Sőt, hogyha hétközben tervezed az esküvődet, akkor még könnyebben hozzájuthatsz álmaid helyszínéhez. Vendégeidet is könnyebb lesz elszállásolnod ezekben a téli hónapokban.

 esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, Menyasszonyi csokor Budapest, esküvői meghívó Budapest

Ünnepi időszak

Ha a Karácsony vagy Újév idejére tervezitek esküvőtöket, akkor azt tapasztalhatjátok, hogy rengetegen szabadságra mennek ebben az időszakban, így akár egy hétközbeni esküvőt is tervezhettek. Ha Újévre tervezitek esküvőtöket, akkor az nagyon különleges lesz, hiszen mi mással kezdhetnétek az Újévet, mintsem azzal, hogy férj és feleség lesztek. Természetesen a téli időszak nem csak a Karácsonyról szól, tarthatjátok az esküvőt Valentin napon is, az is remek télies téma lehet.

A téli szezon fénypontja

Ha télen tartjátok az esküvőtöket, akkor kevés a valószínűsége annak, hogy vendégeitek már jó néhány esküvőn részt vegyenek az adott időszakban, így készek lesznek egy jót ünnepelni veletek, nem úgy, mint nyáron, amikor akár több esküvőre is hivatalosak lehetnek. 

Forralt borozás a tűz mellett

Amikor téli esküvőre keresel helyszínt, akkor olyat keressetek, ami alkalmas arra, hogy téli hangulatot idézzen. Pl.: kastélyok vagy tekintélyes házak nagy hallja, ahol hangulatos kandalló várja a melegedni vágyókat. A vendégeket érdemes forralt borral vagy teával várni a téli hidegben, hogy átmelegedhessenek, amikor megérkeznek a helyszínre. Később, a kandalló mellett kávét, teát, forralt bort, sütiket szolgálhattok fel. Ha a helyszínen karácsonyfa is van, akkor az még jobb!

 esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, Menyasszonyi csokor Budapest, esküvői meghívó Budapest

Olcsóbb nászút

Ha júliusban vagy augusztusban tartjátok az esküvőtöket, akkor valószínű, hogy a nászút is drágábbra jön majd ki, ami ráadásul egybe esik az iskolai nyári szünettel. A téli szezonban sokkal olcsóbban eljuthattok különleges helyekre, akár a Maldív szigetekre, Dél-Afrikába vagy más egzotikus helyekre is.

Nem kell izgulnod az időjárás miatt

Ha télen tartjátok az esküvőtöket, akkor nem kell izgulnod amiatt, hogy milyen lesz az időjárás a Nagy Napon, lesz-e eső, vagy sütni fog-e a nap, vagy esetleg hideg lesz-e az idő. Mindenképpen téli időjárásra számíthatsz és a vendégek is erre készülnek majd, az esküvői helyszínét pedig mindenképpen beltérre tervezitek, ezért nem érhet Titeket meglepetés. Ha közben pedig esik a hó, az csak bónusz, de nem fogod lesni a hosszútávú meteorológiai előrejelzéseket, mint egy nyári sátoros esküvő esetén, így a készülődés is nyugodtabban fog telni!

A Nagy Nap összképe

Néhányunknak a téli esküvők sokkal jobban állnak, mint a nyári esküvők. Ha világos bőrű vagy és nyáron is kerülöd a nap sugarait, akkor miért ne tartanád esküvődet télen?

Képek forrása: Pinterest

Time: 0.0877 ms | Memory: 9.39MB | Version: 2.0