Az esküvői fények hangulata
Esküvői dekoráció

Az esküvői fények hangulata 

Az esküvői fények használata az esküvői kirakós legkiemelkedőbb, ugyanakkor leginkább figyelmen kívül hagyott darabkái.  Pedig ez a legegyszerűbb módja annak, hogy az eseményt elegánssá, meleggé és teljessé varázsoljuk. Nagyon szép hangulatot biztosíthatnak a melegséggel teli fények használata és kihangsúlyozhatjuk általuk az esküvői dekoráció minden apró részletét és szépségét is.

Még világosban

Általában a polgári szertartás és a fogadás még világosban zajlik, így ott nincs szükség extra fénydekorációra. Azonban, hogyha a szertartás estébe nyúlik és a nap kezd már lemenni, akkor szükség lehet valamilyen fényforrásra. A napnyugta idejére eső esküvők gyönyörűek, viszont könnyen megeshet, hogy teljes sötétségben végződnek, így mindenképp gondoskodni kell valamilyen fényforrásról, akár mécsesek, lámpások vagy akár fényfüzérek formájában.

Esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, esküvői meghívók Budapest, menyasszonyi csokor Budapest, Virágdekoráció, Virágdekoráció Budapest

Az esküvői vacsorán

A vacsora idejére érdemes meghagyni az erősebb fényeket. A vendégek így könnyebben megtalálják helyeiket és sokan szeretik is látni, hogy mit esznek.  Amikor viszont beindul a buli, visszább lehet venni a fényeket, és egy hangulatosabb, szűrt fényt használni.

A fogadás és a vacsora idejére számos fényforrás közül választhattok. Bemutatjuk a leggyakrabban használt fényforrásokat, így könnyebb lesz dönteni, hogy milyen fényt is válasszatok esküvőtök napjára.

Fényfüzérek és fényfüggönyök az esküvőn

A fényfüzérek és fényfüggönyök az esküvők egyik legalapvetőbb fényforrásai, szinte minden esküvőn találkozhatunk velük. Nagyon sokoldalúan használhatjuk őket, kiemelhetjük általuk a főasztalt, a főasztal mögötti hátteret, az oszlopokat vagy akár a mennyezetet is. Korlátok, bárpultok kiemelésére is tökéletesen alkalmasak. Kültérre és beltérre is használhatjuk őket, csodálatos hangulatot teremtenek. Beltérre inkább a melegebb fényű darabokat érdemes választani, míg kívülre mehetnek a manapság oly divatos hidegfényű változatok is.

Parlámpák használata az esküvői dekorációban

A parlámpák olyan fényforrások, melyek a földön elhelyezkedve az oldalfalakra vagy oszlopokra világítanak. Nagyon hangulatos alapszínt kölcsönöznek a teremnek vagy bármely megvilágított dekorációs elemnek. Az esküvő témájához illően megválaszthatóak a színek, így akár egy teljesen hófehér esküvőt is fel tudunk dobni valamilyen színnel.

Esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, esküvői meghívók Budapest, menyasszonyi csokor Budapest, Virágdekoráció, Virágdekoráció Budapest

Dekoratív függődíszek

Dekoratív függődíszek, mint például a lámpások, csillárok vagy akár a mécsesként szolgáló befőttes üvegek, függő mécsesek szintén felhasználhatóak a Nagy Nap fényének és hangulatának emelésére. Az egész esküvő stílusa meghatározza, hogy mely fényforrásokat érdemes használnotok ezek közül ahhoz, hogy azok is teljesen harmonizáljanak a dekorációval.

Tömbgyertyák és mécsesek az esküvői vacsorán

A vendégasztalokra és a főasztalra egyaránt érdemes jó sok gyertyát és mécsest tenni, mivel miután elkezdődik a tánc és lekapcsolják a fényeket, a fényeké lesz a főszerep. Megvilágítják a dekorációt, fényt és melegséget biztosítanak, ráadásul nagyon szép hangulatot teremtenek.

Ledek

Jól elhelyezett, akár színes led lámpákkal tovább fokozhatjuk a hangulatot. Akár az asztalközép dekorációnkat is meg lehet leddel világítani. Az asztalok alá is kerülhetnek led lámpák, amik még hangsúlyosabbá teszik őket és az egész dekorációt.

Esküvői kültéri világítás

A kültéri világításokra is érdemes gondolni. Minden olyan helyet jól meg kell világítani, melyet a vendégek és a személyzet meglátogathat az esküvő ideje alatt. Ilyenek például a közlekedő utak, vonulási útvonalak, folyosók, bejáratok, fák, catering előkészítő helye, parkoló, stb.  Ezek nem csak a világítás funkcióját töltik be, hanem széppé és hangulatossá varázsolják a helyszín környezetét is és jelzik, hogy egy gyönyörű eseményt tartanak aznap éppen az adott helyszínen.

Esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, esküvői meghívók Budapest, menyasszonyi csokor Budapest, Virágdekoráció, Virágdekoráció Budapest

Az esküvői dekoráció fényei nem csak a fényt, világosságot hozzák el nekünk a Nagy Napra, de melegséget is hoznak az ünneplők körébe. A fények átölelnek és közelebb hozzák egymáshoz az ünneplő vendégsereget. Áhítatba ejtenek és örök, felejthetetlen élményt nyújtanak.

A fények remek fotótémák, használjuk hát bátran őket esküvői dekorációnkban! 

Képek forrása: Pinterest

Time: 0.1185 ms | Memory: 9.4MB | Version: 2.0