A fő tudnivalók mielőtt eljegyzési gyűrűt vásárolsz
Esküvői dekoráció

A fő tudnivalók, mielőtt eljegyzési gyűrűt vásárolsz

Az eljegyzési gyűrű átadása egy csodálatos pillanat, de a kiválasztása és megvásárlása során nem nehéz összezavarodni. Hatalmas választék, megannyi adat, kódszám, melyek az átlagembereknek mit sem jelentenek, stb. Úgy döntöttünk, hogy egy kis segítséget nyújtunk és összegyűjtjük a legfontosabb tanácsokat, tippeket, melyeket érdemes megfogadni az eljegyzési gyűrű megvásárlásakor.

Vedd figyelembe az anyagi lehetőségeid – Egy átlagember körülbelül kéthavi fizetést költ eljegyzési gyűrűre. Kezdj el időben félretenni és határozd meg azt az összeget, amit még kényelmesen, nélkülözés nélkül képes lennél a gyűrűre fordítani.

Az eljegyzési gyűrű anyaga – Gondold végig, hogy milyen ékszereket visel a partnered. Talán szereti a sárga vagy az egyéb színezett aranyat, de az is lehet, hogy a fehér nemesfémeket, például a fehéraranyat, ezüstöt, platinát vagy palládiumot. Ezt végiggondolva válassz eljegyzési gyűrűt. A gyűrű anyaga természetesen az árat is befolyásolja, a platina a legdrágább, ezt követi az arany, a palládium és végül az ezüst.

Esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, esküvői meghívók Budapest, menyasszonyi csokor Budapest, egyedi esküvői arculat, esküvői arculat tervezés, virágdekoráció, rendezvénydekoráció

A kő alakja – Az eljegyzési gyűrűn található kő formája nagyon fontos a viselő szempontjából. Ma már rengeteg forma közül választhatsz, olyat válassz, mely szerinted a legjobban illik párodhoz. Ebben ismét nagy segítség lehet, ha figyelembe veszed jelenlegi ékszereinek formavilágát.

Milyen technikai adatokat érdemes tudnod? – Sokat segíthet, ha tisztában vagy a gyémánt színét és tisztaságát jelző betűjelekkel. A D és a J jelölések a gyémánt színére utalnak. A D jelölésűek a legdrágábbak, mivel ezek a legfehérebbek, míg a J jelzéssel ellátottak már kissé sárgásabbak, ezért alacsonyabb az áruk. Léteznek gyémántok J jelölés alatt is, de azokat nem érdemes ékszerek díszítésére használni. A gyémánt tisztaságát vagy két betű vagy egy betűkből és számokból álló kombináció jelöli. A legtisztább gyémántok az FL (flawless – hibátlan) jelűek. A lista az IF, a VVS1, a VVS2, a VS1, a VS2, az S11 és az S12 jelöléssel folytatódik. Minél lejjeb mész a skálán, annál olcsóbb a gyémánt, de annál több apró hiba is van benne. Ezek többnyire apró törések vagy fekete pöttyök, melyek gyakran csak nagyító alatt láthatóak.

Esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, esküvői meghívók Budapest, menyasszonyi csokor Budapest, egyedi esküvői arculat, esküvői arculat tervezés, virágdekoráció, rendezvénydekoráció

Az eljegyzési gyűrű stílusa – Tájékozódj, hogy most éppen milyen eljegyzési gyűrűk vannak divatban. Gondold végig, hogy partnerednek milyen a stílusa, a klasszikus dolgokat szereti, esetleg a modernebbeket, az egyedieket?

Valami különlegeset keresel? – Gyönyörű ékszereket lehet vásárolni készen, de előfordulhat, hogy egyik sem tükrözi hűen a viselője stílusát. Ha egyedi elképzelésed van, számos helyen elkészíttetheted egyedi eljegyzési gyűrűdet vagy bármilyen más ékszeredet.

Vedd fontolóra az online vásárlást – Ha már kinézted az eljegyzési gyűrűt, amit szeretnél megvásárolni, érdemes lehet egy online webshopon keresztül megrendelni azt, hiszen így fáradtságot, sőt, néhány esetben akár pénzt is megspórolhatsz.

Gondold át a biztosítás lehetőségét – Ha a gyűrű rendkívül értékes, elképzelhető, hogy megéri biztosítást kötni rá.

Forrás: www.ekszer.me

Time: 0.2880 ms | Memory: 9.4MB | Version: 2.0