Koszorúslány, a menyasszony segítője
Esküvői dekoráció

Régi szokás, hogy koszorúslányok kísérik az ifjú párt. Az elnevezés a nászolólány szóból ered. Eredetileg az volt a feladatuk, hogy megvédjék a menyasszonyt. Mindannyiuk ugyanolyan ruhát viselt, hogy ezzel megtévesszék a rossz szellemeket, vagy a menyasszony elrablóit. Egy másik változat szerint a menyasszony falujából (városából) származó hajadonok voltak ők, akiknek az esküvőn nyílt lehetőségük a menyasszony mellett a figyelem középpontjába kerülni, és így maguknak férjet találni. Azért viseltek egyforma ruhát, hogy mindannyian egyenlő eséllyel indulhassanak.

Esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, esküvői meghívók Budapest, menyasszonyi csokor Budapest, egyedi esküvői arculat, esküvői arculat tervezés, virágdekoráció, rendezvénydekoráció

Ma a nyoszolyólány vagy koszorúslány a házasságkötés hagyományainak leány tisztviselője. A lakodalom nagyságától függően több rokon, illetve barátnő is szokott e minőségben szerepelni. Mindig a menyasszony közelében kell lenniük, hogy segíthessenek, ha erre szükség van, rózsaszirmokat szórnak a pár lába elé, viszik a menyasszony uszályát, fátylát, de kedves vidámságokkal is meglephetik a friss házasokat. Ők azok, akik a szerelmesek hálószobáját titokban virággal borítják el a nászéjszaka előtt, és azokban az országokban, ahol a házasok az esküvő után azonnal nászútra indulnak, az autó feldíszítése is rájuk vár. Tévhit, hogy a koszorúslányoknak rózsaszínű ruhát kell viselniük, az a fontos, hogy az öltözékük harmonizáljon a menyasszonyéval. Akit felkérnek erre a posztra, fogadja el a menyasszony kívánságát.  Teljesen mindegy, hogy csak egyetlen koszorúslányt vagy minimum 10-et szeretnél, bár ez kétségtelenül egy fontos döntés az esküvőddel kapcsolatban. A koszorúslány nemcsak a menyasszony jobbkeze, de vizuálisan is fontos része az esküvőnek, így természetes, hogy azt szeretnéd, meseszépek legyenek és jól is érezzék magukat. Adunk néhány tippet, hogyan segíthetsz nekik, hogy stílusosak és trendik legyenek, és ne kelljen túlköltekezni senkinek magát.

Esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, esküvői meghívók Budapest, menyasszonyi csokor Budapest, egyedi esküvői arculat, esküvői arculat tervezés, virágdekoráció, rendezvénydekoráció

Nincs semmilyen követelmény a koszorúslányok számát illetően, de a túl sok nem igazán ünnepies. Ezt mindenképp tartsd szem előtt, mielőtt az összes barátnődet felkérnéd. Azokat válaszd, akiknek a támogatására igazán szükséged lesz a nagy napon. Szóval magyarázd el a helyzetet a többieknek, és találj ki más feladatot nekik. Ne kérd fel a barátnődet, hogy legyen a koszorúslányod csak azért, mert te voltál az övé. Csak rajtad múlik, hogy kit szeretnél magad mellett látni. Ez a legnagyobb koszorúslány-dilemma. Ha különleges igényed van az öltözékükkel kapcsolatban, akkor neked illik kifizetni. Viszont ez elég nagy teher anyagilag, ezért hagyd rájuk, hogy mit vegyenek fel. Nem feltétlenül kell teljesen egyforma ruhába öltözniük. Határozd meg a színt, vagy a stílust, de a többit bízd rájuk. Viszont ha te szeretnél irányítani mindent, akkor ne sajnáld a lányok ruháira a pénzt! Légy őszinte a koszorúslányokkal a költségvetéseddel kapcsolatban. Ha nem teheted meg, hogy ruhát vásárolj mindegyiküknek, mondd meg. De mégiscsak a te esküvődről van szó, így ha valamit nagyon nem szeretnél, időben beszéld meg velük. Ha a koszorúslányok ruháira kerül a sor, nincsenek kőbe vésett szabályok. Választhatnak teljesen egyforma stílusú ruhákat vagy hagyományos stílusú, de különböző színűeket, esetleg olyanokat is, amik színben és stílusban is teljesen eltérnek egymástól. Ha azt szeretnéd, hogy mindenki teljesen más stílusú ruhát viseljen, teremts összhangot egy színnel. Ha már fizetsz valakinek, hogy elkészítse a frizurádat és a sminkedet, kedves gesztus felajánlani a koszorúslányoknak, hogy éljenek a lehetőséggel és használják a te fodrászodat és sminkesedet. Adj a koszorúslányoknak egy-egy virágot, amit a hajukba tűzhetnek, és ezzel összhangot sugározhatnak. Feltétlenül köszönd meg a koszorúslányoknak, hogy elvállalták a feladatot, de ne költs erre túl sokat. Egy apró medál kedves ajándék, de ha ennél is olcsóbbat szeretnél, készíts humoros ajándékcsekkeket, amit beválthatnak nálad, például ha bébiszitterre lesz szükségük. Ha nem tetszik az ötlet, főzz nekik valami finomat és hívd meg őket vacsorára. Adj egy szépen bekeretezett fotót magatokról mindegyik koszorúslánynak, vagy szervezz egy csajos napot, és menjetek el wellnesszezni.

forrás: www.eskuvoclassic.hu

Time: 0.1508 ms | Memory: 9.39MB | Version: 2.0