A tökéletes fátyol hosszúság
Esküvői dekoráció

A tökéletes fátyolhosszúság-avagy melyiket válasszam a Nagy Naphoz?

Az esküvői előkészületek során találkozhatsz olyan kifejezésekkel és addig nem hallott, idegen szavakkal, melyek elbizonytalaníthatnak olykor a megfelelő esküvői kellékek kiválasztásánál.

Honnan tudja az ember lánya például, hogy milyen hosszúságú menyasszonyi fátylat válasszon élete nagy napjára és egyáltalán hogyan hívják a különböző fátyol típusokat?

Azért, hogy elkerüld azt, hogy esetleg rosszul választasz a rengeteg fátyol közül, nézd át tippjeinket, melyekkel segítünk Neked, hogy tisztában légy az egyes fátylak elnevezéseivel és azok jellegzetességeivel.

Vállig érő fátyol

A vállig érő, más néven szálló fátyolként ismert fátyol picivel a vállad alá esik, sokan kedvelik ezt a hosszúságot, mely nagyon játékos megjelenést biztosít. Választhatod őt pánt nélküli vagy spagetti pántos ruhákhoz is, de leginkább egyszerű, egyenes vonalú ruhákhoz illik legjobban. Rövid ruhák mellé is ezt ajánljuk.

Esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, menyasszonyi csokor Budapest, esküvői meghívók Budapest

Könyékig érő fátyol

Ez a fátyol, ahogy a nevében is benne van a menyasszony könyökéig ér.  Nagyon szép, egyszerű megjelenésű, legjobban pánt nélküli, spagetti pántos vagy a rövid ujjú ruhákkal mutat jól.

Csuklóig érő fátyol

Ez a fátyol a menyasszony csuklójáig ér, és formális eseményekre tökéletes választás. Csuklóig érő fátylat bármely ruhához felvehetsz.

Ujjakig érő fátyol

Az ujjhegyekig érő fátyol a menyasszony ujjának hegyéig ér. Tradicionálisan a nagyon formális alkalmakhoz illik, de más alkalmi ruhákhoz is jól áll. Elegáns megjelenést biztosít, de nem olyan drámai, mint a földig érő fátylak esetén.

Esküvői dekoráció, esküvői meghívók, menyasszonyi csokor, esküvői dekoráció Budapest, menyasszonyi csokor Budapest, esküvői meghívók Budapest

Keringő típusú fátyol

Ez a fátyol a térd magasságáig vagy annál kicsit lejjebb ér le. Ez egy nagyon ünnepélyes fátyol, melyet nagyon formális ruhákhoz használhatunk, mégsem nehezíti a menyasszonyt a szabad mozgásban, táncban.

Kápolna stílusú menyasszonyi fátyol

Ezek a fátylak leérnek a földig, azonban csak kicsit haladják meg a ruha szegélyét. Ahogy az összes hosszú fátyol, nagyon formálisnak mondhatóak. Legjobban akkor adják ki formájukat, amikor hosszú ujjú ruhával hordják, annak ellenére, hogy rövid ujjú ruhákkal is nagyon jól mutatnak. Manapság egyre kedveltebb darabok ezek a romantikus hangulatot idéző fátylak.

Katedrális stílusú fátyol

A legformálisabb fátyol, mely leér egészen a földig és jóval meghaladja a szoknya szegélyét. Ehhez a hosszúsághoz már segítségedre lehet szükséged, hogy minden simán menjen.

Ezeket a tippeket használva most már könnyedén kiválaszthatod melyik a legmegfelelőbb fátyolhosszúság, mely legjobban illik a ruhádhoz és az esküvőd jellegéhez.

Sikeres és kellemes készülődést kívánunk Neked!

Time: 0.1328 ms | Memory: 9.39MB | Version: 2.0